VERDENS SMARTESTE VANDKØLINGSANLÆG LEVERER NU BÆREDYGTIG ENERGI TIL THYLANDER-EJENDOM

23. juni 2021

VERDENS SMARTESTE VANDKØLINGSANLÆG LEVERER NU BÆREDYGTIG ENERGI TIL THYLANDER-EJENDOM

Tårnby Forsynings nye energicentral er den første af sin art i hele verden og den skal fremover levere bæredygtig fjernkøling og fjernvarme til blandt andet Thylanders kontorlejemål og kontorfællesskab, AMAGERSTRAND, som forvaltes på vegne af PFA.

Det nye anlæg er unikt, da det benytter renset spildevand til at levere varmt vand til fjernvarme om vinteren og koldt vand til fjernkølingsnettet om sommeren.

Anlægget giver både samfundsøkonomiske og bæredygtige fordele til ejendomme og virksomheder nord for Københavns Lufthavn – et område Thylander-ejendommen AMAGERSTRAND er en del af.

AMAGERSTRAND fik leveret deres første forsyninger fra den nye energicentral i juni og i den forbindelse var Tårnby kommunes borgmester Allan S. Andersen mødt op for at se energicentralen i aktion.

”Jeg er rigtig glad for, at vi som en klimavenlig kommune kan være med til at levere bæredygtig fjernkøling og fjernvarme ved hjælp af en topmoderne energicentral fra Tårnby Forsyning. Samspillet med erhvervslivet betyder meget for os, og heldigvis efterlyser virksomhederne grønne løsninger, og det kan vi være med til at levere,” siger Allan S. Andersen.

Bestyrelsesformand i Tårnby Forsyning, Einer Lyduch supplerer:

”Det helt særlige ved energicentralen er dens kombination af et kølelager og spildevandsenergi med fjernkøling og fjernvarme i ét anlæg, hvor synergierne udnyttes optimalt. Jeg er stolt over, at vi, som lokalt forankret forsyningsselskab, kan være med til at understøtte den grønne omstilling.”

Den nye energilevering er endnu et bæredygtigt tiltag for kontor multibrugerejendommen AMAGERSTRAND, hvilket naturligvis glæder Project Manager i Thylander, Tina Jeanne Pedersen.

”Fjernkøl-forsyningen er endnu et step i vores strategi med klima og bæredygtighed i AMAGERSTRAND. Hele forløbet med Tårnby Forsyning har været fantastisk og nu glæder vi os over, at blive forsynet fra den innovative energicentral, reducere el-forbrug i forhold til traditionel køling samt reducere arealet til de nye køleinstallationer,” siger Tina Jeanne Pedersen.

For yderligere informationer, kontakt venligst:

Tina Jeanne Pedersen, Project Manager, Thylander 51 77 08 78

Hasmik Margaryan, Civilingeniør, Tårnby Forsyning 20 44 47 50

Eller besøg:

Amagerstrand.com

Taarnbyforsyning.dk

ANDRE NYHEDER OG INDSIGTER