SOLGÅRDEN I KOLDING BLIVER ENDNU MERE KLIMAVENLIG OG BÆREDYGTIG

28 juni, 2021

SOLGÅRDEN I KOLDING BLIVER ENDNU MERE KLIMAVENLIG OG BÆREDYGTIG

Thylander har løftet energimærket og lydisoleret vinduer og døre på en af Koldings mest markante ejendomme – til glæde for både beboere og klimaet.

Solgården, der er beliggende på Sdr. Havnegade 2-12 i Kolding, er en af byens mest markante ejendomme. Den tidligere andelsboligforening blev opført i 1940 og næsten 60 år senere var bygningen blandt de første i Danmark, der fik installeret solceller på taget. Helt nøjagtigt 922 kvm solceller, der i dag leverer energi til 60% af bebyggelsens samlede forbrug.

Thylander har gennem den seneste tid renoveret ejendommen og fået hævet energimærket markant fra D til B, ved blandt andet at udskifte og lydisolere vinduer og døre.

”Solgården er en meget populær ejendom med to altaner i de fleste lejligheder og en attraktiv, central beliggenhed i Kolding. Udover reducerede udgifter til vedligeholdelse og et (endnu) lavere energiforbrug, så giver lydisoleringen beboerne en bedre trivsel og dermed understøtter vi samtidig den sociale bæredygtighed, der nogle gange bliver et lidt overset emne, når snakken falder på klima, grøn omstilling og bæredygtighed, siger René Vexborg, ejendomschef i Thylander.

Thylander købte i 2019 den i alt 5.651 kvm store ejendom på vegne af fonden Danske Boligejendomme, som administrerer en samlet portefølje på mere end en milliard kroner, bestående af velbeliggende ejendomme i vækstbyer uden for hovedstadsområdet og Aarhus.

For yderligere informationer, kontakt venligst:

René Vexborg, ejendomschef i Thylander, rv@thylander.dk – 40 38 90 59

ANDRE NYHEDER OG INDSIGTER