OM THYLANDER

“vi lever og ånder for smukke ejendomme, gode investeringer og glade investorer”

Thylanders kernekompetencer

I mere end 30 år har vores kernekompetence været at etablere og forvalte ejendomsfonde i partnerskab med institutionelle investorer, fonde og velhavende privatpersoner. Thylander er partnerejet og uafhængig. Vores interesser er sammenfaldende med investorernes, og vi deltager så vidt muligt altid selv som medinvestorer.

Med vores mere end 30 dedikerede medarbejdere varetager vi de samlede aktiviteter omkring ejendomsinvesteringerne, herunder identifikation, indkøb, finansiering, drift og forvaltning med særligt fokus på at udvikle og værdioptimere frem mod et salg ved investeringsperiodens afslutning. 

Aktuelt forvalter Thylander 10 ejendomsfonde og ejendomskonsortier, der omfatter både erhvervs- og boligejendomme samt udviklingsprojekter. Den samlede forvaltede portefølje – der varierer i takt med tilkøb, frasalg og etablering af nye fonde – andrager aktuelt cirka 15 mia. kroner og omfatter et samlet etageareal på cirka 800.000 kvm.

Nedenfor kan du læse vores Manifest, se vores Track Record og få et indblik i vores Investeringsproces

Vores fokus

Meget har ændret sig, siden vi startede i 1986. Men én ting er stadig den samme. Vores fokus. Det er præcis lige så knivskarpt i dag som dengang for over 30 år siden. Og sådan bliver det ved med at være. Men hvad er det så, vi fokuserer på? Investeringer i danske ejendomme. Og kun det. Ikke svenske, ikke britiske, ikke spanske. Men danske.

Ved at holde fokus rettet mod dét specifikke område – Private Equity Real Estate på dansk grund – har vi opbygget en erfaring og ekspertise second to none. Og derfor er det i dag os – med vores håndplukkede team af specialister – som de udvalgte investorer går til, både de danske og de udenlandske, de private og de institutionelle.

Hvorfor? Fordi de kan se, det betaler sig at fokusere på én eneste ting. Også helt konkret. Dels kender de vores track record, som taler sit eget tydelige sprog: kontinuerlig generering af afkast over markedsniveau. Dels ved de, at vores processer altid er stringente, og at et ord er et ord.

At de to ting går smukt hånd i hånd – trygheden og afkastet – er kun muligt takket være vores full-service setup, hvor vi er hands on hele vejen i projektet og investeringen, fra markedsanalyse, identifikation af ejendommen og due diligence til udvikling, udlejning og endeligt salg. Kort sagt: Vi lever og ånder for ejendomme, vi ser muligheder, hvor andre ikke gør, vi forfølger dem – og vi investerer i dem sammen med vores kunder.

Og så er vi tilbage til det lille ord: fokus. Oprindeligt betyder det ildsted på latin – og sådan går tingene op i en højere enhed. Historien møder nutiden, de små detaljer finder sammen til det store billede, og ilden brænder lige så stærkt som altid. Sådan er det i dag. Sådan er det i morgen. Og sådan har det været siden 1986.

Vores track Record

Gå på opdagelse i vores tidslinje nedenfor og lær mere om Thylanders historie og vores Track Record:

1986

Thylander stiftes

I 1980'erne og 1990'erne formidlede vi markante ejendomme og ejendomsselskaber i Danmark. Blandt andre en lang række butiks-, kontor- og hotelejendomme samt kontrollerende aktieposter i de børsnoterede selskaber Ejendomsselskabet Norden A/S og Det Københavnske Ejendomssocietet A/S.

2000

Vandflyverhangaren

I år 2000 erhvervede vi den markante domicilejendom Vandflyverhangaren på Holmen. Ejendommen udvikledes til dansk hovedkontor for en svensk virksomhed. Projektet blev præmieret af Københavns Kommunes Kulturfond samt Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse, og modtog Træprisen samt en nominering til den internationalt anerkendte Mies van der Rohe pris. Ejendommen solgtes i 2005 med en pæn avance.

2003

Hellerup Parkhotel

I 2003 rådgav vi Dades A/S om salget af en portefølje af ejendomme, heriblandt Hellerup Parkhotel, til Atlas Ejendomme.

2005

Tyskland

I 2005-2006 gennemførte vi et strategisk frasalg af danske ejendomme og bistod ved investeringer i tyske ejendomme, primært via ejendomsselskaberne ei invest Berlin og Victoria Properties.

2006

Scala

I starten af 2006 tog vi initiativ til købet af de historiske Scala-ejendomme ved Tivoli København. Købet skete i en club deal. Samme år solgtes ejendommene med en markant værdiskabelse.

Senere i 2006 erhvervedes en porteføjle af erhvervsejendomme i Ballerup på mere end 50.000 kvm. Ejendomsporteføljen videresolgtes samme år med en betydelig værdiskabelse.

2007

Årets Ejendomsprofil

I 2007 blev Lars Thylander kåret til Årets Ejendomsprofil i Magasinet Erhvervsejendom.

2008

Første fond

I 2008 lanceredes fonden TG Partners I med henblik på investeringer i velbeliggende ejendomme i København efter finanskrisen. I 2010-11 gennemførtes investeringer for kr. 750 mio. fordelt på 10 ejendomme på gode beliggenheder i København, Hellerup og på Frederiksberg.

2011

Bouwfonds

I 2011 blev Thylander transaction manager på eksklusiv basis for Bouwfonds European Residential Fund i Danmark. Vi forestod Bouwfonds investeringer i nybyggede bolig- og kollegieejendomme i Danmark.

Ultimo 2011 stiftedes THYLANDER II, som i 2012-13 foretog investeringer i syv velbeliggende ejendomme i København og på Frederiksberg.

2012

TG Partners III

I 2012 stiftedes TG Partners III, der gennemførte køb af 26 ejendomme med et samlet etageareal på godt 110.000 kvm.

2013

Absalon

I 2013 erhvervedes Absalon Porteføljen på 36.000 kvm. bestående af 13 ejendomme i Københavns indre by. Købet skete i partnerskab med PFA Pension.

2014

Blue Star og TG Partners IV

I 2014 blev Blue Star Ejendomme etableret med fire ejendomme omfattende et etageareal på cirka 88.000 kvm.

Samme år blev TG Partners IV etableret med et samlet egenkapital commitment på cirka kr. 114 mio. Der investeredes for cirka kr. 400 mio. i fem ejendomme på gode beliggenheder i København.

2015

TG Partners V

I 2015 etableredes TG Partners V med et egenkapital commitment på kr. 219 mio. Fonden har investeret for cirka kr. 425 mio. i seks ejendomme på gode beliggenheder i København. I månederne efter etableringen af fonden blev der foretaget investeringer for yderligere kr. 300 mio.

2016

TG Partners I og IV sælges

I starten af 2016 tog vi initiativ til købet af en ejendomsportefølje bestående af seks velbeliggende ejendomme i København, Frederiksberg og en enkelt ejendom i Søborg. Købet skete på vegne af to pensionskasser.

I 2016 sælges de resterende tre ejendomme i TG Partners IV. De tre ejendomme har et areal på i alt 13.719 kvm fordelt på 107 lejemål. Ejendommene er særdeles velbeliggende på Østerbro på henholdsvis Østerbrogade og Nordre Frihavnsgade.

Ultimo 2016 sælges ejendommene i TG Partners I. De syv ejendomme har et areal på i alt 32.790 kvm fordelt på 140 bolig-, 24 butiks- og 6 kontorlejemål. Ejendommene er særdeles velbeliggende i hjertet af København og i Hellerup.

2017

Danske Boligejendomme

I begyndelsen af 2017 blev fonden Danske Boligejendomme etableret. Formålet er at investere i vækstbyer uden for København og Aarhus. Vækstbyer vi i samarbejde med Institut for Fremtidsforskning har analyseret og vurderet vil få en positiv befolkningsvækst og en positiv økonomisk udvikling. De to pensionskasser PFA og Industriens Pension tegnende i alt egenkapital for kr. 1 mia. i fonden.
Der er foretaget køb af 31 ejendomme i henholdsvis Viborg, Holstebro, Fredericia, Esbjerg, Kolding, Horsens, Roskilde og Vejle.

2018

TG Partners VI

I begyndelsen af 2018 etableredes fonden TG Partners VI med henblik på at investere i unikke ejendomme på velplacerede beliggenheder i København. Med købet af ejendomme på Linnésgade, Havnegade og Hauser Plads blev fonden en realitet.

2019

Forum

I juni 2019 købte Pensionsselskabet PFA - med Thylander som manager - selskabet Forum A/S, der ejer den velkendte Forum-ejendom på Julius Thomsens Plads, Frederiksberg.

2020

Danske Banks hovedkontor

I partnerskab med den tyske pensionskasse Ärzteversorgung Westphalen-Lippe købte Thylander Danske Banks historiske hovedkontor - et samlet ejendomskompleks på cirka 50.000 kvm fordelt på 15 bygninger unikt beliggende ved Kongens Nytorv.

Investeringsproces

Portfølje og Asset Management

Køb

 • Markedsanalyse
 • Investor-behov
 • Investeringsstrategi
 • Fundraising
 • Deal sourcing
 • Due Diligence
 • Forhandling
 • Strukturering
 • Finansiering
 • Closing

Værdioptimering

 • Overdragelse til forvaltning
 • Overtagelse
 • Implementering
 • Business plan/action plan
 • Asset Management
 • Drift og udvikling

Exit

 • Afkast til investorerne
 • Tilfredse kunder
 • Tilfredse medarbejdere
 • Bæredygtige ejendomme
 • Resultater

Support

 • Rapportering, Regnskab og Controlling
 • Risk Management og Compliance
 • Finansiering og pleje af låneportefølje
 • HR, IT, Administration, Support m.v.

DKK

15MIAAUM

Aktuelt forvalter Thylander 10 ejendomsfonde og ejendomskonsortier, der omfatter både erhvervs- og boligejendomme samt udviklingsprojekter. Den samlede forvaltede portefølje – der varierer i takt med tilkøb, frasalg og etablering af nye fonde – andrager aktuelt cirka kr. 15 mia. og omfatter et samlet etageareal på cirka 800.000 kvm.

150

Ejendomme

10

Investerings-fonde

800K

Fakta

ERFARNE KRÆFTER OG DE BEDSTE TALENTER

Vores dedikerede team består af erfarne kræfter og de bedste talenter i branchen, som hver dag fokuserer på at skabe værdi til vores investorer og samarbejdspartnere.

MØD hele thylanders TEAM HER