“en enestående og historisk mulighed for at berige byen”

1. april 2020

Danske Banks hovedkontor på Holmens Kanal købt af et konsortie under Thylander

”Dette er en enestående og historisk mulighed for at berige byen med et nyt unikt bymiljø i høj kvalitet til gavn for København”, siger Lars Thylander, bestyrelsesformand for Thylander og forsætter; ”En mulighed som denne møder man kun få gange i livet, og vi er stolte over, at Thylander får den centrale rolle i at forløse potentialet til gavn for nuværende og kommende generationer af københavnere”. 

Der er tale om et samlet ejendomskompleks på ca. 50.000 kvm fordelt på 15 bygninger unikt beliggende ved Kongens Nytorv i området mellem Holmens Kanal, Bremerholm og Vingårdsstræde. De ældste bygninger er over 200 år gamle og rummer vigtige arkitektoniske værdier og en righoldig historie ikke bare om Danske Bank, men også om København og Danmark.  

Ejendommene er fuldt udlejede til Danske Bank, der i 2023 flytter hovedsædet til et nyopført domicil på postgrunden ved Københavns Hovedbanegård. 

Efter Danske Banks fraflytning vil området over de efterfølgende år gennemgå en markant transformation. Fra at være lukket og introvert vil området blive udviklet til en udadvendt og integreret del af byens liv med et attraktivt mix af kontorer, butikker, hotel og restauranter m.v. i høj kvalitet. 

Kristian Krogh, CEO/Managing Partner for Thylander siger: “Det er usædvanlige tider at offentliggøre en så stor transaktion i, men fokus er her på den lange bane, og vi har flere år foran os til detaljeret at få planlagt udviklingen af ejendommene”. Han tilføjer; ”Vores dygtige team har gjort et kæmpe arbejde med at få realiseret købet, og nu starter vi det inspirerende udviklingsarbejde. Vi kommer til yderligere at forstærke vores organisation med dygtige medarbejdere til at bistå med dette og andre spændende projekter, som vi arbejder med i Thylander.”  

Handlen er formidlet af CBRE på vegne af Aberdeen Standard Investments repræsenteret ved Capital Investment. Køber har været rådgivet af Colliers International og Accura AdvokatpartnerselskabDen tyske pensionskasse Ärzteversorgung Westphalen-Lippe repræsenteret af KanAm Grund Group.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre købesummen.   

Eventuelle spørgsmål til nærværende kan rettes til:
Lars Thylander, Bestyrelsesformand, lt@thylandergruppen.dk, Tlf. 22 14 43 27 
Kristian Krogh, Managing Partner, krogh@thylandergruppen.dk, Tlf. 21 31 00 55  

 

Andre nyheder og indsigter