CATELLA RESIDENTIAL OG THYLANDER I MILLARDHANDEL

30. december 2021

CATELLA RESIDENTIAL OG THYLANDER I MILLARDHANDEL

Thylander har på vegne af to tyske ejendomsfonde gennemført en af årets største transaktioner på knapt DKK 2 mia.

Tyske Catella Residential Investment Management (”CRIM”) har investeret i 11 boligejendomme, der er fordelt med fire ejendomme på Sjælland og syv i Jylland, hvoraf hovedparten er beliggende i enten København eller Aarhus. Porteføljen består af 636 boligenheder og syv erhvervsenheder, der totalt andrager mere end 42.000 m².

Thylander har varetaget transaktionen på vegne af to ejendomsfonde, der begge forvaltes af CRIM. I eksklusivt samarbejde med Thylander, afslutter CRIM hermed årets syvende handel på dansk grund, med en samlet transaktionsvolumen på DKK 4,3 mia.

Udover ejendommene, der er beliggende i henholdsvis København og Aarhus består porteføljen ligeledes af ejendomme i Tilst, Skødstrup, Højbjerg og Greve. ”I takt med at storbyerne bliver dyrere at bo i, vælger flere naturligt at bosætte sig udenfor bymidterne, hvorfor vi også forventer stabile og let stigende lejeniveauer i forstæderne i de kommende år” siger Henrik Køhn, direktør og partner i Thylander.

Porteføljen består af ejendomme, der styrker CRIMs markedseksponering med studieboliger, rækkehuse og lejligheder samt supplerede deres eksisterende porteføljers geografiske allokering. I forvejen er CRIM, der har investeret i Danmark i 10 år, til stede i både Aarhus og Storkøbenhavn samt Roskilde. Sælger af ejendommene er en række fonde, der er varetaget af Formuepleje.

”Handlen sætter et flot punktum for et meget aktivt år, der i høj grad illustrerer CRIMs investeringskapacitet i Danmark. Vi er utroligt beærede over at være deres betroede partner gennem 10 år.” siger Henrik Køhn. Ligeledes understreger han, at investeringsappetitten hos CRIM ikke er aftagende på trods af rekordåret.

Den bemærkelsesværdige handel med Formuepleje er CRIMs sidste transaktion i 2021, hvor også “Hi:Life” i Aarhus, “Støberiet” og “Formeriet” i Sydhavn, “Telegrafkollegiet” i Ballerup og “Falkoner Kollegiet” på Frederiksberg er handlet ind. Herudover solgte CRIM en portefølje bestående af fire ejendomme over sommeren.

”Det er fantastisk, at vi i samarbejde med CRIM har formået at eksekvere denne omfattende transaktionen på få måneder. Det skyldes i høj grad en gensidig og konstruktiv dialog parterne imellem samt høj kvalitet og effektivitet for begge rådgiverteams, der fra købersiden bestod af Accura, CBRE og X-projects/KHR. Fra sælgersiden var Colliers og DLA Piper engageret. Stort tak til alle involverede!” afslutter Henrik Køhn.

For yderligere informationer, kontakt venligst:

Henrik Køhn, Partner i Thylander, hk@thylander.dk – 28 89 16 61

ANDRE NYHEDER OG INDSIGTER