Ikonisk københavnerbygning forvandles til bæredygtigt hot-spot
Ikonisk københavner-bygning forvandles til bæredygtigt hot-spot

17. december 2020

Bæredygtighed i fokus når ikonisk københavnerbygning renoveres for 20 mio

Bevarende renovering af Københavns gamle ejendomme bliver et vigtigt redskab i værktøjskassen, hvis den politiske målsætning om 70% reduktion af drivhusgasser i 2030 skal opfyldes. Det viser en nyligt offentliggjort rapport fra Rambøll. Thylander igangsætter nu en bæredygtig renovering af en af Københavns mest ikoniske ejendomme – hvor også de nye lejere har fokus på den grønne omstilling.

Hauser Plads 32 daterer sig helt tilbage til starten af 1800-tallet, hvor storkøbmanden Conrad Hauser i perioden 1811-1813 opførte sin egen bolig i fire etager og boede der de sidste 10 år af sin levetid. Fra 1844-1846 boede juristen og den senere minister for Slesvig, Harald Raasløff, i Hauser Plads 32, hvor K. Dorph-Petersen fra 1887 og i mere end 70 år fremover drev sit velrenommerede vinlager i stueetagen.

I nyere tid kender de fleste formentlig den ikoniske bygning for gennem 40 år at have huset Sankt Gertruds Klosterkælder. Men i 2018 købte Thylander ejendommen Hauser Plads 30-32 som en del af investeringsfonden TG Partners VI. Siden da har teamet bag hos Thylander arbejdet på at udvikle planerne bag den kommende ombygning, så bygningerne kommer til at fremstå moderne og tidssvarende, men med respekt for historien og med bæredygtighed i fokus.

”Vores ambition er, at omdanne bygningerne til nyt kontorfællesskab, restaurant og vinbar. Det gamle baghus konverteres til nye moderne kontorarealer med altan og nye vinduer, selv den gamle garage omdannes til kontor. En del af kælderen, hvor der før var restaurant, omdannes til et attraktivt fællesareal med kantine, sit-down workspaces, omklædningsfaciliteter mv. og der etableres en ny gård i kælderniveau for at få mere dagslys og for at løse flugtvejsforholdene” fortæller projektchef i Thylander, Frederik Wiidau.

Rapport dokumenterer: Mere bæredygtigt at renovere end at bygge nyt

En nyligt offentliggjort fra Rambøll dokumenterer, at det både bæredygtighedsmæssigt og økonomisk er en fordel at bevare, renovere og energioptimere de gamle ejendomme, frem for at bygge nyt. Også selvom nybyggeriet sker med de mest bæredygtige certificeringer.

Thylander er glad for på den måde at kunne bidrage til den politiske målsætning om 70% reduktion af drivhusgasser i 2030, ved at bevare og klimaoptimere ejendomme som Hauser Plads 30-32, hvor bæredygtighed er i fokus på flere områder.

”Vi har planer om at genbruge de gamle træspær til borde og bænke, og bruge genbrugsmaterialer til at forbedre akustikken. I samarbejde med Lendager Up lægges der Dinesen Upcycle offcut-gulve. Bygningen bliver energioptimeret med nye vinduer, efterisolering af facaderne og der bliver installeret energirigtig LED-belysning med PIR,” siger Frederik Wiidau.

”Det er her, det er meningen, vi skal bo”

I forlængelse af hele renoveringsprocessen bliver ejendommen på Hauser Plads desuden et hot-spot for bæredygtighed og såkaldte zebravirksomheder, der baserer deres forretning på at skabe langsigtede og bæredygtige virksomheder, hvor profit og samfundsansvar går hånd i hånd.

En af disse zebravirksomheder er The Footprint Firm, et rådgivnings- og investeringsfirma, der skaber forbindelsen mellem virksomheder, videnskab, akademikere, offentlige instanser, start-ups og kapital. Alt sammen for at sikre klimavenlige og bæredygtige løsninger.

”Det har været direkte udslagsgivende for os i valget af lejemål, at dialogen med Thylander har været så konstruktiv,” siger Emil Skals, Director i The Footprint Firm. ”Vi ønskede os noget der matchede os og her fik vi så en sparringspartner, der forstod vores tanker om genbrug af materialer og renovering frem for nedrivning. Vi rådgiver dagligt virksomheder på globalt plan, hvordan de skal omstille sig, og så nytter det jo ikke noget, at vi ikke selv lever op til det vi prædiker, hvis det skal være troværdigt.”

Emil Skals glæder sig til at skulle have kontor i en ikonisk københavnerbygning med masser af historik og særpræg og med andre virksomheder, der har værdifællesskab med The Footprint Firm.

”Allerede inden vi startede processen med at lede efter nyt kontorlejemål var vi i dialog med firmaet Matter, om at vi godt kunne tænke os at bo sammen. Vi har kigget på en del lejemål og da vi kom ind i stuen på Hauser Plads, sagde vi med det samme: ’Det er her, det er meningen, vi skal bo.’ Det er en helt fantastisk bygning, hvor vi får lov at sætte vores særpræg,” konstaterer Emil Skals.

Hele renoveringsprojektet på Hauser Plads har et budget i omegnen af 20 millioner kroner. Det forventes opstartet i begyndelsen af 2021 med levering til sommer. Der bliver et fællesareal på cirka 300 kvm, cirka 650 kvm nye kontorer og et samlet areal på 5.100 kvm bestående af kontorer, restaurant, café og boliger. Udover The Footprint Firm har også firmaer som Matter og MyBanker valgt Hauser Plads 30-32 som deres virksomhedsadresse.

For yderligere informationer, kontakt venligst:

Frederik Wiidau, projektchef, Thylander, 51 89 03 45
Emil Skals, Director, The Footprint Firm, 20 92 88 77

Andre nyheder og indsigter