Amager Strand-porteføljen på 52.000 m2 solgt for over 1 mia.

10. juli 2022

Amager Strand-porteføljen på 52.000 m2 solgt for over 1 mia.

PFA DK Ejendomme Høj, ejet af PFA Pension, har netop solgt ejendommene af Amager Strandvej 390 og Hedegaardsvej 88 til Wihlborgs for 1,075 mia. kr. Salget sker efter otte års transformation, hvor de to ikoniske ejendomme på tilsammen 52.000m2, der oprindeligt var opført som domiciler for SAS, har været under markant udvikling. Ejendommene ligger tæt ved Københavns Lufthavn og metrostationer.

“Vi har sammen med Thylander drevet ejendommene siden 2014 og i tråd med vores strategi om rebalancering af ejendomsporteføljen, har vi besluttet at sælge ejendommene,” siger PFA’s Investment Director Peter Morgan.

Med bistand på sælgersiden fra Colliers og advokatfirmaet Poul Schmidt, er transaktionen realiseret i en effektiv proces og ejendommene overdrages pr. 1. september 2022. Partner Henrik Køhn fra Thylander glæder sig over den markante værdiskabelse, der har været de seneste otte år, hvor der er arbejdet med ejendommene.

“Vi forestod transaktionen i juni 2014 for PFA, og der er efterfølgende skabt stor værdi ved eksekvering af businessplanen – herunder repositionering, multibrugerudlejning og energioptimerende tiltag. Vi ønsker Wihlborgs tillykke med købet af disse fine ejendomme,” udtaler Henrik Køhn.

Director for Commercial Clients & Projects hos Thylander, Tina Jeanne Pedersen, kalder salget for både super og vemodigt.

“Det er både med stolthed og vemod at skulle overdrage ejendommene efter 8 års aktiv asset management. Ikke mindst i relation til hvilken transformation porteføljen har været igennem, fra domiciler til moderne multibrugerejendomme med en masse energioptimerende tiltag, flotte og gennemtænkte designvalg samt udlejninger til mange både mindre og større virksomheder med forskellige anvendelsesformål. Samarbejdet med PFA Ejendomme og Rikke Kampmann har været fantastisk, og vi håber på flere samarbejder og transaktioner i fremtiden,” siger Tina Jeanne Pedersen.

For yderligere informationer, kontakt venligst:

Tina Jeanne Pedersen, Director, Commercial Clients & Projects, tjp@thylander.dk – 51 77 08 78
Henrik Køhn, Partner i Thylander, hk@thylander.dk – 28 89 16 61

Andre nyheder og indsigter